Petit Verdot
Petit Verdot - wino z winogron Petit Verdot, fermentacja jabłkowo-mlekowa, nuty wiśni, malin, lukrecji, piwonii. Serwować w 18-20°C. Idealne z mięsem, zwłaszcza czerwonym, oraz serami.
Opis
Petit Verdot to wyjątkowe wino, którego intensywny smak i aromat pochodzą z winogron Petit Verdot, pochodzącego z Bordeaux. Fermentacja jabłkowo-mlekowa, zastosowana w procesie produkcji, sprawia, że kwasowość tego wina jest delikatniejsza i łagodniejsza, co dodatkowo podkreśla jego wyjątkowy charakter.
W nosie dominują intensywne aromaty wiśni, malin, lukrecji i piwonii, które doskonale współgrają z jego smakiem. Wino dojrzewa przez 3 miesiące na delikatnym osadzie, co umożliwia wydobycie pełni jego aromatów i smaków.
Petit Verdot najlepiej podawać w temperaturze 18-20°C, aby w pełni docenić jego bogactwo smaku i aromatu. Wino to doskonale komponuje się z mięsem, zwłaszcza czerwonym, pieczonym lub grillowanym, oraz z serami, stanowiąc idealne dopełnienie tych potraw.
Petit Verdot to wino dla osób, które poszukują ciekawych, intensywnych doznań smakowych i aromatycznych, jednocześnie ceniących delikatność i łagodność kwasowości. To propozycja, która z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom nietuzinkowych win.
Opis
- Winogrona
- Petit verdot
- Serwowanie
- 18 °C
19 °C
20 °C - Potrawy
- Dania mięsne
Mięsa grillowane
Mięsa pieczone
Sery
Szczegóły
- Marka
- Ensedune
- W magazynie
- 30 Przedmioty